Henk Groenendijk  – Lid sinds 2024

Lid Adviesraad

Officieel ben ik “gepensioneerd” maar niet minder gepassioneerd over alles wat te maken heeft met de samenwerking van inwoners van onze gemeente met de organisatie die staat voor de gemeente Steenbergen. Geïnspireerd door deelname aan “gast van de Raad” heb ik inmiddels redelijk wat kennis en vaardigheid om te begrijpen wat er zich in het gemeentehuis afspeelt.

Voor mij is het sociale domein nog een gebied waar ik nog veel moet leren. Een echte vakinhoudelijke bijdrage kan ik in het begin dus nog niet leveren, maar logisch nadenken en helpen om samen een mening te vormen, kan natuurlijk wel. Zodra ik iets weet van een onderwerp zal ik als lid van deze raad er alles aan doen om die kennis in te zetten voor alle inwoners.

In mijn professionele leven heb ik met veel plezier samen mogen werken met mensen uit een ruime variatie van taal, achtergrond en cultuur. In dat werk was het mijn uitdaging om samen met hen te kijken naar de processen en het product wat dat oplevert. Vaak vonden we voldoende gelegenheid om verbeteringen door te voeren en gebruikten gezond verstand om dat voor elkaar te krijgen. Met die eigenschappen als standaard gereedschap denk ik toch snel te kunnen starten ook in een gebied waar vakkennis nog geleerd moet worden.