Wat doen wij?

De Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Steenbergen adviseert – gevraagd en ongevraagd – het college van Burgemeester en Wethouders over het Sociaal Domein. Hieronder vallen de huidige Wet maatschappelijke ondersteuning ((Wmo 2015), de Participatiewet, de Jeugdwet, de Woningwet en de Huisvestingswet. De Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Steenbergen geeft advies namens inwoners van alle kernen uit de gemeente Steenbergen en is betrokken, deskundig en onafhankelijk.

Lees hier de Verordening van Adviesraad besloten door de Gemeenteraad op 21 dec 2017.

Waarom een adviesraad?

De gemeente Steenbergen heeft de Adviesraad begin 2008 in het leven geroepen. De ontwikkelingen in het Sociaal Domein gaan inwoners van de hele gemeente Steenbergen aan. En de gemeente heeft een klankbord nodig om te checken of de voorgestelde plannen wel de juiste zijn. Daarom bestudeert en bespreekt de Adviesraad deze voorstellen in zijn eigen werkgroepen én met personen uit het eigen netwerk, de maatschappelijke partners. Al deze organisaties staan weer in contact met inwoners in de gemeente Steenbergen. Op deze manier wil de Adviesraad de betrokken wethouders zo goed mogelijk adviseren.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Steenbergen? Kijk dan eerst even bij onze Veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar: info@adviesraadsteenbergen.nl.